fredag 16 oktober 2015

Att knäcka en kod

Jag blir mer och mer fascinerad av romance-genren.



För det är, som någon sa, en kod man måste knäcka, och den är inte så enkel som man skulle kunna tro! Den följer ett alldeles eget upplägg och det finns vissa komponenter som man absolut inte får slarva över eller glömma bort.



Som det här med konflikten. Det måste finnas en tydlig konflikt och ett hinder. Sedan ska det också finnas yttre omständigheter som på något sätt för samman de två huvudpersonerna, till en början mot deras uttryckliga vilja. Som läsare måste du förstå hur rätt de här personerna är för varandra, men också vad som står i deras väg och hindrar deras förening.
De två huvudpersonerna ska inledningsvis tveka, rationalisera och vara medvetna om vilka hinder som ligger i deras väg och de bör självklart vägra lyssna till sina hjärtan ... Hur det slutar, hur det alltid måste sluta, det vet vi ju alla - även den som aldrig har läst en enda sådan här bok.

Det kan låta enkelt, men det är inihelsike knepigt att följa den här tråden och samtidigt ingjuta något liv över huvud taget i huvudpersonerna. Och på onsdag är det deadline för första kapitlet.
Fortsättning följer ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar