onsdag 13 juli 2016

Inspirationens moment 22

Skapande arbete kräver inspiration men är alls icke beroende av det, gudskelov - om det vore det skulle inte mycket bli gjort, nämligen. Verklig inspiration i den högre skolan infinner sig bara lite då och då och däremellan handlar det om blod, svett, tårar, hårt arbete, geniknölsgnuggande och rödsprängda ögon. Samt en och annan balja kaffe.



Allt arbete kräver dock att man tar semester från det, hur roligt det än är. För - let's face it - INGET arbete handlar enbart om lust. Oavsett vad du sysslar med dyker det upp en och annan grå halvtimme då och då och det är när de grå halvtimmarna börjar staplas på hög och gruset i ögonen vid morgonkaffet plötsligt känns väldigt autentiskt som det är dags att ta ledigt.



Men då kan man ju ge sig fanken på att följande inträffar: När du då till slut har bestämt dig för att hänga upp den där hängmattan en stund - slår den elusive inspirationen till med full kraft! Vad göra? Ska du låtsas att det regnar och framhärda med hängmattehängandet eller ska du krypa till korset och plocka fram datorn?

Jag för min del plockade fram datorn och har fått lite grann gjort idag, helt otippat. Till min assistans har jag iofs haft en gråmulen, snålblåsig onsdag som enligt SMHI skulle blivit solig och fin. Så den där hängmattan hade nog inte åkt upp idag ändå.

.

Det får bli en annan dag, det går fler tåg. Vad är en bal på slottet ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar