fredag 21 mars 2014

IngaBrittas havrebollar

I Axelsberg finns en butik som säljer havrebollar. Bara havrebollar och inget annat, tillverkade efter gammalt recept. De är ljuvliga, himmelska. Eller som min far brukar säga, när något är riktigt gott: "De smälter som skit i munnen".

För några år sedan hade vi ovanan att då och då kvista förbi butiken och köpa en låda havrebollar. Då fanns det bara lådor om 16 bollar och jag kan säga att en familj på fem personer blir mätta på gränsen till illamående om de knör i sig alla 16 till eftermiddagsfikat.
Vi har lyckats bryta den ovanan, men däremot kan man få IngaBrittas havrebollar när man äter lunch (eller brunch) på Enskede Värdshus.

Nåväl, idag blev det lunch på värdshuset. En delikat Ceasarsallad som avrundades med två (2) havrebollar till kaffet. Promenaden hem blev något lite ljusare, varmare och trevligare med de där havrebollarna i kistan.



Det här små godingarna är faktiskt den största anledningen till att jag då och då äter lunch på värdshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar